Het is jouw bevalling, dus alles kan

Krijg je je kindje het liefste thuis of beval je bij voorkeur poliklinisch in het ziekenhuis? Wil je een ‘badbevalling’ of een ‘baarkrukbevalling’? Of beval je liever in je eigen bed? Het is allemaal mogelijk, als het maar medisch verantwoord is voor jou en je baby. Natuurlijk bespreken we je bevalling uitgebreid met elkaar tijdens een van de controles bij je thuis.

Wie betaalt de rekening?

BevallingElke zorgverzekeraar vergoedt alle kosten van een thuisbevalling of van een bevalling in het ziekenhuis, als die tenminste medisch noodzakelijk is. Soms blijkt die medische noodzaak pas tijdens de bevalling. Ik regel dan eventueel ambulancevervoer voor je en ook de kosten daarvan komen altijd voor rekening van de verzekeraar. Kies je zelf voor een poliklinische bevalling, dan kan je zorgverzekeraar een eigen bijdrage vragen.
Lees je polis er eens op na of informeer bij je verzekeraar hoe dat in jouw geval zit. Zolang er geen medische noodzaak is om in het ziekenhuis te bevallen, regel je zelf het vervoer naar het ziekenhuis.

Contact

Homecare Verloskunde
Myriam Haverkamp-van Warmerdam

It Holt 14
9033 WH Deinum

058-254 26 31
myriam@homecare-verloskunde.nl

KvK: 5108593